Huggormssanering Thomas Thunmarks ormsanering, Ledande i ormsanering/ ormsanerare sedan 1998

Förebyggande  HUGGORMSBEtt HUND

Bakgrund.

Ca 2000 hundar blir huggormsbitna per år i sverige och ca 20 -30 % av dom som blir bitna av huggorm blir så pass sjuka att intensivård krävs, ca 3 till 5 % avlider. Ett huggormsbett är också en mycket påfrestande historia för både hund och ägare, snittkostnad per huggormsbett ca 8-12000 och uppemot 65000 sek .

Iden till perventions-kurs avseende huggormsbett hos hund föddes av en Polis-hundförare .Frågan var om det skulle vara möjligt att kunna finna-ut något sätt att förebygga huggormsbett? Mitt svar var då att jag skulle fundera på saken då även väldigt många som ringer mig avsende saneringar är oroliga för bett av huggorm hos sina hundar eller redan blivit bitna av huggorm ! jag funderade och i dag är vi där att vi har prövat och det verka fungera väl i praktiken , Då "vi" är troligen först och trolligen det enda företag i sverige med att kunna erbjuda detta blev myndigheter och många andra lite "tagna på sängen" men  verkade som även myndigheter " Länstyrelsen" tyckte att det skulle kunna utmynna i något bra och vårat mål är en win win situation, och när jag presenterade detta på facebook så blev intresset så stort att jag insåg att detta kommer jag inte att klara ensam.  Därefter träffades jag och k9 och bestämde efter möte att det var dags att pröva våra förslag avseende upplägg etc. Och i dag vet vi att det vi gör fungerar så pass bra med för hundar och ormar minimal stress etc. Man kan konstatera att det gått över-förväntan, dock törs man självklart aldrig säga att det fungerar alltid och till 100% men det resultat vi kan se nu är över förväntan positivt . 

Edit även träning i hemmiljö tex på egna tomten kan i vissa-fall erbjudas. Skulle möjligen vara ett bra alternativ eller komplement till sanering i vissa fall.

All träning sker med huggorm.

Utbildningen vänder sig till tex Tjänstehundar inom tull,polis, och väktarbolag ,SBK , privatpersoner !

I kursform ingår ca 4 timmar teori , där ingår om huggormars-beteenden . Fördjupad kunskap avseende huggorms-bett. Artkännedom. I den praktiska delen lär vi hunden i flera steg att unvika huggorm genom riktad bytesrepekt mot huggormar. Dvs, Huden lär sig att huggorm är något man skall undvika . Obs vi har inte kunnat se att hundarna påverkats på något annat sätt tex sök eller annat. ( utbildningen är tillstånds-pliktig )

 Kursanmälan /förfrågan 

 

Ditt namn

Din e-post

Ditt telefonnummer

Stad

Organisation

Privat

Övrig info